psk_2

rekord za zaborav

Engleska i Srbija srušile nezavidan rekord; Ten Hag javno prozvao izbornika!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 17.06.2024 11:29
  • Objavljeno 17.06.2024 u 11:29
Bionic
Reading

Utakmica koja je obećavala puno, nije ispunila očekivanja. To dokazuje nezavidan rekord koje su srušile Engleska i Srbija te je na sam ishod utakmice imao komentare i Erik Ten Hag

Tri Lava su pobjednički započela na Euru 2024. u Gelsenkirchenu, a Jude Bellingham postigao je jedini pogodak na utakmici u 13. minuti. Engleska je sada prva u skupini C nakon što su Danska i Slovenija remizirale 1:1 u svojoj prvoj utakmici.

Zapanjujuće, postali su prva ekipa koja nije primila pogodak na turniru koji je imao obilje golova do sada. Također, utakmica Srbije i Engleske srušila je jedan nezavidan rekord sinoć. Naime, tijekom cijele utakmice zabilježeno je samo 11 udaraca prema golu, što je najmanje pokušaja od 1980., od kada se ta statistika krenula bilježiti za Europska prvenstva.

Engleska i je imala pet udaraca, od kojih su tri bila prema golu te je jedan bio Bellinghamov gol. Srbija je imala jedan više sa šest, Jordan Pickford je samo jednom morao intervenirati kako bi prebacio udarac Dušana Vlahovića preko grede.

Nakon slabokrvnog izdanja Engleske, Erik Ten Hag, odmah je uočio gdje je izbornik pogriješio.

'Engleska je igrala vrlo pasivno. Zapravo sam ih vidio kako idu unazad, omogućili su Srbiji da ih napada. Engleska će povesti 1-0, a onda se Southgate odlučuje početi kockati sa stvaranjem kompaktne momčadi i oslanjanjem na trenutke gdje zabljesnu u preostalim minutama utakmice.'

Southgate je bio jedan od favorita za zamjenu Ten Haga u Unitedu prije nego što je donesena odluka da će ipak on ostati na čelu te je Nizozemac očigledno i dalje povrijeđen.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal