psk_2

LEGENDA 'TRI LAVA'

Englezima je bolje da ne znaju što je rekao Gary Neville: Apsolutna sramota...

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 11.07.2024 13:51
  • Objavljeno 11.07.2024 u 13:51
Bionic
Reading

Nogometaši Engleske po drugi put uzastopno igrat će u finalu europskog prvenstva. Naravno, na Otoku je opća ludnica, ali prezentacije Southgateove momčadi ipak nisu toliko impresivne. A primjedbu na pobjedu protiv Oranja dao je i bivši legendarni igrač Manchester Uniteda, ali i engleski reprezentativac s 85 nastupa, Gary Neville

Još jedna utakmica na Euru donijela je žustru raspravu o sudačkom kriteriju. Engleska je pobijedila Nizozemsku u polufinalu Eura 2:1, ali malo se govori ili piše o samoj igri dvije selekcije.

Većini je na umu situacija iz 16. minute te duel Denzela Dumfriesa i Harryja Kanea kada je sudac Felix Zwayer odlučio dosuditi penal za Engleze kojeg je u gol pretvorio upravo Kane.

Dumfries je udario Kanea kada je lopta već 'otputovala' prema golu, ali je sudac Zwayer nakon dojave iz VAR sobe pokazao na bijelu točku i razbjesnio nogometnu javnost.

Naravno, na Otoku se o penalu ne polemizira, ali pojavio se hrabri Gary Neville, koji je bio vrlo otvoren.

'Kao bivši defenzivac mislim da je penal apsolutna sramota', rekao je Neville na ITV-u.

'Apsolutno sramotna odluka je da se takva situacija ocijeni kao jedanaesterac u bilo kojoj utakmici, ali posebice u utakmici važnosti kao što je ova. Nedavno me razljutio penal na utakmici Danske, to je bila sramota. Mogu samo reći da Dumfries posve prirodno ulazi u duel i blokira udarac, a to za mene nije jedanaesterac. Mislim da ga ni mnogi engleski igrači uopće nisu tražili, dodao je legendarni nogometaš Manchester Uniteda.

  • +66
Nizozemska - Engleska, polufinale EURO 2024.; 10.7.2024. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal