priprema za sezonu

Evo gdje gledati današnje susrete Dinama, Rijeke i Hajduka

10.07.2024 u 10:49

Bionic
Reading

Pripreme za novu klupsku nogometnu sezonu su u punom jeku. Pet članova SuperSport Hrvatske nogometne lige danas će u prijateljskim utakmicama brusiti formu.

Rijeka - Nyiregyhaza Spartacus - 11 sati

Od 11 sati Rijeka će na stadionu SV Union HAUS/Ennstal u Haus im Ennstalu odigrat treću pripremnu utakmicu uoči početka nove sezone i prvu na pripremama u Austriji. Suparnik Bijelih bit će novi mađarski prvoligaš FC Nyiregyhaza Spartacus koji se također nalazi na pripremama u Štajerskoj.

Trener Željko Sopić uoči polaska u Schladming najavio je da će pripremne utakmice koje će njegova momčad odigrati u ovom dijelu priprema iskoristiti za uigravanje budući da vrlo brzo slijede značajni ispiti u Europi i HNL-u.

Ono što je izvjesno je da na raspolaganju neće biti Lindon Selahi i Bruno Goda koji su još uvijek na tretmanu kod fizioterapeuta, te da će u konkurenciji za nastup, prvi u dresu Rijeke, biti novopridošli Ante Majstorović, iskusni središnji branič koji će pojačati konkurenciju uz Stjepana Radeljića i Niku Galešića, ali i mladih Duju Dujmovića, Brunu Burčula, Roka Valinčića i Lovru Kitina.

Utakmicu protiv Nyiregyhaza Spartacusa bit će moguće pratiti u izravnom prijenosu na kanalu MAXSport 1.

Dinamo - CSKA Sofija - 17:30

Dinamova prva momčad u ponedjeljak je u prijepodnevnim satima otputovala u austrijski kamp Bad Radkersburg u kojem će u idućih desetak dana intenzivno pripremati za početak nove sezone. Plavi će već ovoga tjedna odigrati dvije prijateljske utakmice - u srijedu protiv bugarskog CSKA Sofije 1948, a u subotu protiv turskog Bešiktaša.

Današnji susret je započinje u 17:30. Prijenos je na MAXSportu 1.

Trener Jakirović se za austrijsku akciju odlučio povesti sljedeće igrače:

Ivan Nevistić, Ivan Filipović, Danijel Zagorac, Antonio Rajić, Ronael Pierre-Gabrie,l Stefan Ristovski, Kevin Theophile – Catherine, Maxime Bernauer, Raul Torrente, Dino Perić, Takuya Ogiwara, Mauro Perković, Josip Mišić, Arijan Ademi, Petar Sučić, Marko Rog, Martin Baturina, Luka Vrbančić, Dario Špikić, Lukas Kačavenda, Marko Pjaca, Arber Hoxha, Bruno Petković, Sandro Kulenović, Fran Brodić, Noa Miki,ć Leon Jakirović, Marko Zebić, Branko Pavić i Patrik Horvat.

Marko Pjaca NK Dinamo Izvor: Licencirane fotografije / Autor: NK Dinamo / YouTube

Hajduk - Fenerbahče - 19 sati

U posljednjoj utakmici središnjeg dijela priprema nogometaši Hajduka danas s početkom u 19 sati odmjerit će snage s turskim Fenerbahčeom na stadionu Merkur Arena u Grazu.

Momčad mistera Gennara Gattusa u Sloveniji je odigrala tri utakmice u kojima je upisala poraz od slovenskog Kalcer Radomlja, remi s ukrajinskim Šahtarom te pobjedu protiv ukrajinskog Rukha iz Lavova.

Posljednji susret Bijeli su odigrali jučer protiv Lavova, a utakmica je završila rezultatom 3:1. Odmah po završetku tog dvoboja hajdukovci su se zaputili prema Grazu gdje će dočekati utakmicu s Fenerbahčeom.

Današnji suparnik Bijelih prošlu sezonu završio je na drugom mjestu prvenstvene tablice, a prije nešto više od mjesec dana preuzeo ih je legendarni portugalski trener Jose Mourinho. U dosadašnjem dijelu priprema turski velikan odigrao je 1:1 s austrijskom Admirom, dok je u drugom susretu pobijedio rumunjski Petrolul.

Utakmicu počinje u 19 sati, prijenos je na MAXSportu 2.

Hajduk - Rukh Lavov 3:1, prijateljska utakmica, 9.7.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel

Dodajmo kako Istra 1961 od 19 sati igra s mađarskim Frerenvcarošom, a Gorica od 18:30 sa slovenskim Triglavom.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.