BOLI GLAVA

Hoće li Dalić odoljeti i ovoj nemoralnoj ponudi? Evo na što su spremni Saudijci!

27.06.2024 u 15:13

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić je velika želja bogatog saudijskog kluba

Saudijski Al-Ittihad iz Jeddaha, važan državni projekt Saudijske Arabije, želi dovesti Zlatka Dalića za trenera i spremni su platiti koliko god treba, javlja Večernji list.

No, ako se pita predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić onda je jasno da od toga neče biti ništa:

On je izbornik i ostat će izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Razgovarali smo i dali si ruke. On ostaje, mogu ekskluzivno reći", kazao je nedavno Kustić.

  • +5
Doček hrvatske nogometne reprezentacije nakon ispadanja s Eura Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

No, stara izreka kaže; Gdje ima dima, ima i vatre.

Tako mega-bogati Saudijci Dalića vide kao vrhunskog trenera koji može klubu donijeti dodatni iskorak, posebno nakon što su prošle sezone doveli zvijezde poput Karima Benzeme i N'Gola Kantea.

Financijska moć Al-Ittihada ogleda se u tome da Benzema zarađuje 100 milijuna dolara godišnje, dok je bivši trener Marcelo Gallardo imao primanja od 24 milijuna dolara godišnje. Dalić, s obzirom na svoje uspjehe, smatra se daleko boljim trenerom od Gallarda, pa se očekuje da će mu Al-Ittihad ponuditi sličnu plaću.

Dalić je već vrlo cijenjen u Saudijskoj Arabiji zbog svojih uspjeha s Al Faisalyjem i Al-Hilalom, koji se naziva azijskim Real Madridom.

  • +24
Utakmica 3. kola skupine B na EURU: Hrvatska - Italija Izvor: EPA / Autor: Filip Singer

Iako je Al-Ittihad za sada samo izrazio interes, nadaju se da će uskoro započeti službene pregovore s Dalićem. Ipak, neće im biti lako nagovoriti ga jer je Daliću Hrvatska prioritet, a želi voditi reprezentaciju na trećem Svjetskom prvenstvu 2026. godine u SAD-u. Kanadi i Meksiku.

'Tužan sam i razočaran, pokazali smo vjeru, zajedništvo i ljubav, ali nismo uspjeli. Nikad nisam bio bez energije u životu, nitko mi ništa nije dao ili poklonio. Gazili su me, gaze me, ali ja se ne dam. Predat se neću! Mogu biti ponosan na sve što sam napravio, s igračima i reprezentacijom, stožerom... ponosan sam do neba', kazao je nedavno Dalić u obraćanju.

Njegov trenutni ugovor s HNS-om traje do kraja tog natjecanja, i nije ga briga što je taj ugovor mnogo manje izdašan od onoga što bi mogao dobiti od Saudijaca. No, kako god se okrene pounuda, ako je točna, je nemoralna!