praktična i jednostavna

Najljepša frizura za ljeto: Smanjuje osjećaj vrućine, a tako je chic

04.07.2024 u 17:16

Bionic
Reading

Ariana Grande, Jennifer Lopez, Naomi Campbell i Beyoncé odavno su visoki konjski rep pretvorile u svoj zaštitni znak, a jednako dobro može stajati i vama uz ovaj jednostavan trik

Visoki rep najčešće je frizura koju radimo kada nemamo puno vremena za dotjerivanje svakog pramena, a znamo da ćemo njome uvijek postići efekt urednosti i elegancije. Uz to je i savršena za ljeto jer nas oslobađa težine kose na leđima te dozvoljava koži da neometano 'diše'.

Poznata i kao konjski rep, ova frizura uistinu je sjajno praktično rješenje za svaki dan, no ako je želite učiniti glamuroznijom i dostojnom i najsvečanijih prigoda, posebnu pozornost stavite na jedan detalj.

Naime, stručnjakinje za ljepotu ističu kako je ono što čini razliku između casual frizure i čiste elegancije visina na koju vežete svoj rep. U nekoliko videa na TikToku, možemo vidjeti i kako to učiniti - naime, ključ je u liniji čeljusti.

@tinipeart Snatched baby 🖤 ps. I love you xx 😘 #ponytailhack #slickbackhairstyle ♬ suara asli . - Dezalyr

Ovaj trik upućuje nas na to da jednostavno pratimo liniju svoje čeljusti prema glavi, sve dok ne prijeđe preko ušiju i identificira točnu točku u koju treba skupiti kosu u rep. Na ovaj način maksimalno ćete naglasiti jagodice i bradu te imati nikad ljepši profil!

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Kako biste dodatno uljepšali svoj konjski rep, ukrasite ga mašnama i gumicama te učvrstite sprejem za sjaj i lakom za formiranje kose. Time ćete osigurati maksimalnu postojanost i duljinu s efektom privlačnog sjaja.

Također, pri formiranju repa pomoći će slijeđenje nekoliko provjerenih koraka; krenite od toga da počešljate kosu i skupite je prema stražnjem dijelu glave te je vežite na odabranoj visini sukladno liniji čeljusti. Dodatno možete osloboditi nekoliko pramenova za uokvirivanje lica ili, pak, koristiti gel za dobivanje besprijekorne čvrstoće.

Ako imate kovrčavu kosu, oslonite se na njenu prirodnu ljepotu te pojačajte efekt voluminoznosti pravljenjem dva repa jednog iznad drugog. No, ako vam je nošenje guste, valovite kose samo teret u ljetnim mjesecima, jednostavno ih vežite u raskošnu pletenicu i osigurajte si ugodnu frizuru koja će izgledati neodoljivo ženstveno!