ZA SVAKOG PONEŠTO

Novi filmovi i serije na streaming servisima: Evo što se isplati pogledati već ovog vikenda

07.06.2024 u 21:09

Bionic
Reading

Već na samom početku lipnja na popularne streaming servise stiglo je pregršt uzbudljivih filmskih naslova, kao i serija u čijim epizodama možete uživati već ovog vikenda

How to Rob a Bank, Netflix, 5. lipnja

Redatelji Seth Porges i Stephen Robert Morse koji stoje iza najnovijeg Netflixovog dokumentarca - 'Kako opljačkati banku' - ne žele da gledatelji doslovno shvate njegov naslov. Iako film prikazuje stvarne pljačkaše banaka koji objašnjavaju kako su natjerali ljude da predaju gotovinu, redatelji se nadaju da nakon gledanja nitko neće dobiti ideju za isto.

How to Rob a Bank Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Radnjom smješten u Seattle 90-ih, dokumentarac prati jednog od najboljih pljačkaša banaka na svijetu koji ima sve: izgled, šarm, prostrano skrovište u kućici na drvetu i nevjerojatnu sposobnost da nestane koristeći se šminkom po holivudskim standardima. Kako se policija približava, njegov nekoć bezbrižan život upada u zagušljivu zamku, prisiljavajući njega i njegove pomoćnike da riskiraju sve u jednoj od svojih posljednjih pljački.

Fantazme (Fantasmas), MAX premijera: 6. lipnja, HBO premijera: 17. lipnja u 22:00

Pisac, redatelj i komičar Julio Torres (HBO-ova serija 'Hororljupci') stvorio je fantastičnu priču od šest epizoda o gubitku zlatne naušnice u obliku kamenice. U potrazi za tim vrijednim predmetom, Julio se suočava s neobičnim likovima u introspektivnim, često jezivim, a uvijek komičnim vinjetama smještenim u sanjivoj i alternativnoj verziji New Yorka. Kaleidoskop boja i nadrealizma, 'Fantasmas' spaja priče ljudi koji traže značenje, svrhu i povezanost u svijetu koji je sve izoliraniji.

Fantasmas Izvor: Društvene mreže / Autor: Max

Jesam li dobro? (Am I OK?), MAX premijera: 6. lipnja

Film prati 32-godišnju Lucy (Dakota Johnson) u Los Angelesu koja shvaća da joj spojevi sa suprotnim spolom završe rukovanjem jer je ne privlače muškarci. Uz prijateljicu Jane (Sonoya Mizuno) nosi se sa samootkrivanjem u 30-ima.

Am I Ok? Izvor: Društvene mreže / Autor: Max

CREED 3 (Creed 3), MAX premijera: 9. lipnja, HBO premijera: 9. lipnja u 20:00

Nakon što je dominirao svijetom boksa, Adonis Creed napreduje u karijeri i obiteljskom životu. Kad se prijatelj iz djetinjstva i nekadašnje boksačko čudo, Damian, ponovno pojavi nakon što je odslužio dugu zatvorsku kaznu, nestrpljiv je dokazati da zaslužuje priliku u ringu. No sukob između bivših prijatelja više je od obične borbe, a kako bi poravnao račune, Adonis mora staviti svoju budućnost na kocku.

Creed 3 Izvor: Društvene mreže / Autor: Max

The Tattooist of Auschwitz, SkyShowtime, 7. lipnja

Ovu šestodijelnu seriju, utemeljenu na međunarodnom bestseleru 'The Tattooist of Auschwitz' spisateljice Heather Morris, nadahnula je životna priča Lalija i Gite Sokolov, koji su se upoznali kao zatvorenici u koncentracijskom logoru tijekom Holokausta. Ubrzo po dolasku, Lali je postao jedan od Tätowierera (majstora tetovaže), zadužen za tetoviranje identifikacijskih brojeva na ruke drugih zatvorenika. Jednog dana upoznaje Gitu (Anna Próchniak) dok joj na ruku tetovira njezin zatvorenički broj. Par doživi ljubav na prvi pogled i tako počinje hrabra i nezaboravna ljudska priča.

The Tattooist of Auschwitz Izvor: Društvene mreže / Autor: Max

Milli Vanilli, SkyShowtime, 1.lipnja

Od njihovog meteorskog uspjeha do javne propasti, ovaj fascinantan dokumentarac govori o nepoznatim okolnostima povezanima s notornim pop-duetom Milli Vanilli i skandalom pjevanja na playback iz 90-ih godina.

Milli Vanilli Izvor: Društvene mreže / Autor: max

Becoming Karl Lagerfeld, Disney+, 7. lipnja

Nakon hvaljene mini serije o španjolskom dizajneru Cristobalu Balenciagi, na streaming servis Disney+ stigla je nova modna poslastica. 'Becoming Karl Lagerfeld' biografska je drama o slavnom njemačkom dizajneru Karlu Lagerfeldu kojeg utjelovljuje sjajni Daniel Brühl.

Becoming Karl Lagerfeld Izvor: Društvene mreže / Autor: Disney+

The Acolyte, Disney+, 4. lipnja

Serija 'The Acolyte' odvija se stotinama godina prije događaja u 'Ratovi zvijezda: Epizoda I – Fantomska prijetnja' (Star Wars: Episode I – The Phantom Menace, 1999.) i novi je uzbudljivi adut u ponudi streaming servisa Disney+.

Od prethodnih serija iz 'Star Wars' franšize, 'The Acolyte' se razlikuje po tome jer neće uvijek biti ispričana iz perspektive Jedija. 'Mislim da je ono što ovu seriju čini drugačijom i zanimljivom to što je iz perspektive zlikovaca iz ‘Ratova zvijezda’', objasnila je u razgovoru za Entertainment Weekly redateljica Leslye Headland.

The Acolyte Izvor: Društvene mreže / Autor: Disney+