psk_2

sjećamo ga se

Poznat je sudac za finale Eura; sudio je Vatrenima utakmicu koju smo morali pobjediti!

Bionic
Reading

Francuski sudac François Letexier (35) bit će glavni sudac finala EURO-a između Španjolske i Engleske, koje će se održati u nedjelju, 14. srpnja, na Olimpijskom stadionu u Berlinu, objavila je Europska nogometna federacija.

Bit će to njegova četvrta utakmica na ovom EURO-u. Sudio je u grupnoj fazi između Danske i Srbije, te Hrvatske i Albanije, kao i susret osmine finala između Španjolske i Gruzije. Također je bio četvrti sudac na otvaranju EP-a između Njemačke i Škotske. Utakmicu finala prvo je trebao suditi iskusni Talijan Daniele Orsato, no ozlijedio je kuk i sada je to posao Francoisa Letexiera.

Letexier ima 35 godina i smatra se jednim od najboljih sudaca mlađe generacije u Europi. U elitnom razredu francuskog nogometa počeo je suditi 2016. godine, a od 2017. je na FIFA-inoj listi sudaca. Trenutno se nalazi na UEFA-inoj Elitnoj listi sudaca i do sada je sudio 65 službenih utakmica pod okriljem UEFA-e.

Letexieru će se u finalu pridružiti francuski pomoćnici Cyril Mugnier i Mehdi Rahmouni, dok će Poljak Szymon Marciniak biti četvrti sudac. Uloga video pomoćnog suca (VAR) dodijeljena je Francuzu Jeromeu Brisardu, kojem će pomagati sunarodnjak Willy Delajod uz podršku Talijana Massimiliana Irratija. Poljak Tomasz Listkiewicz kompletira postavu kao pomoćni rezervni sudac.

Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal