psk_2

odluka je jasna

Srpski nogometni savez donio je konačnu odluku oko izbornika Piksija!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 11.07.2024 15:40
  • Objavljeno 11.07.2024 u 15:35
Bionic
Reading

Nakon još jednog razočaravajućeg izdanja Srbije na velikom natjecanju, čekala se odluka oko trenera, Dragana Piksi Stojkovića. Nogometni savez Srbije danas je odlučio o budućnosti legende srpskog nogometa.

Srpski mediji izvještavaju da Dragan Stojković Piksi (59) ostaje na poziciji izbornika nogometne reprezentacije Srbije. Nakon razočaravajućeg nastupa Srbije na Europskom prvenstvu, očekivalo se da bi Piksi mogao napustiti tu funkciju. Srbija je završila posljednja u svojoj grupi, iza Engleske, Danske i Slovenije, bez ijedne pobjede i s osvojenim samo jednim bodom.

Dragan Stojković Piksi preuzeo je vođenje nogometne reprezentacije Srbije prije tri godine. Tijekom svog mandata, odveo je Srbiju na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, gdje je ekipa također završila posljednja u svojoj skupini, iza Brazila, Švicarske i Kameruna. Nakon toga, kvalificirao je reprezentaciju za Europsko prvenstvo, no Srbija je opet razočarala svojim nastupom na turniru. U svojoj trenerskoj karijeri, Piksi je još vodio japansku Nagoyu Grampus i kineski Guangzhou R&F.

  • +30
Danska - Srbija, EURO 2024.; 25.6.2024. Izvor: EPA / Autor: ANNA SZILAGYI

Piksi je samo par dana uoči Eura potpisao novi ugovor i da je dobio otkaz, FSS bi mu morao isplatiti godišnju plaću kao otpremninu, a to je 'okruglo' milijun eura plus troškovi njegovog stručnog stožera! Savez toliki novac očigledno nema, pa je Piksi i dalje izbornik jer sam ne želi odstupiti.

Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal