dive im se englezi

Zaboravite na Francuskinje i Talijanke, modni stil Hrvatica je novi hit

05.07.2024 u 19:10

Bionic
Reading

Ljetna moda čvrsto je zavladala svim modnim središtima. Mnogima je jako dobro poznato kako izgleda modna scena u prijestolnicama mode i mondenim ljetovalištima, no što je s Hrvatskom? Ako se pripremate na skorašnje ljetovanje, ovih šest komada isplati se imati u ormaru

Francuskinje se ove sezone, uz sandale, kunu u hit zatvorene modele cipela. Tako inspirativni stajlinzi chic Francuskinja otkrivaju hit modele zatvorenih cipela – od balerinki, slingback cipela pa do mokasinki i platnenih tenisica. Španjolke tradicionalno se ne odvajaju od omiljenih im espadrila. A od Copenhagena, Milana, pa preko Pariza i Londona do New Yorka najčešći izbor su haljine i udobne suknje.

No, ovog ljeta gradovi na Jadranu mnogima su na listi želja, a za taj put valja se i stilski pripremiti. 'Ako niste bili u Hrvatskoj, ona bi se apsolutno trebala naći na vašem popisu za putovanja. Od pjenušavog kristalno plavog mora i nevjerojatne povijesne arhitekture do toplog gostoprimstva i ukusne svježe hrane, ova europska zemlja je dragulj,' piše Who what wear.

Zamjenica urednika britanskog izdanja te modne stranice nedavno je otkrila čari Lijepe naše, ali i da su, kako kaže hrvatske trendseterice jednako elegantne kao i Francuskinje i Talijanke. ' Od lokalnog stanovništva do onih koji posjećuju to područje, postoji osjećaj dotjerivanja koji ide ruku pod ruku s hrvatskim raspoloženjem,' ističe Maxine Eggenberger i izdvaja šest komada koje se svakako isplati ubaciti u kofer ovog ljeta.

Evo što spakirati za odmor u Hrvatskoj ako želite zadovoljiti standarde stila.

  • +13
Hit komadi za ljetovanje u Hrvatskoj Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Crvena haljina

Crvena je ključna boja ove sezone, a haljina te boje predstavlja komad koji mnogi povezuju s chic destinacijama u Europi, a Hrvatska nije iznimka. Bilo kratka ili maksi kroja, bitno je da je uža u gornjem dijelu te da ističe struk.

Srebrne naušnice

Kako je navedeno, u Hrvatskoj su definitivno najpopularniji oblicu u stilu školjki i zavojitih vrtloga. A srebrni nakit je ove sezone toliko 'in' da je zasjenio tradicionalno žuto zlato.

Balon suknje

Trend pufnastih suknji počeo se isticati početkom sezone, a sada je i službeno ovaj model zavladao ormarima diljem Europe. U Hrvatskoj su trendi midi stilovi, dok minice padaju u drugi plan, što ide pod ruku s elegancijom zbog koje su Hrvatice dobile komplimente.

Dulje kratke hlače

Na našoj obali ove sezone vladaju dulji modeli kratkih hlača dok vruće hlačice i ultrakratki modeli nisu toliko zastupljeni. S naglaskom na eleganciju i sofisticiranost, ovi modeli kratkih hlača posebno su dobar izbor za šetnju priobalnim gradovima i istraživanje.

Remeni nošeni na bokovima

'Ako je ijedan modni dodatak dominirao svugdje gdje sam bila u Splitu onda su to bili remeni nošenje na bokovima,' piše Maxine Eggenberger. Odlično izgledaju nošeni s dugim haljinama, ali i spomenutim balon suknjama. Taj mali detalj ima moć promijeniti čitav izgled i predstavlja idealno stilsko rješenje ako vam nedostaje prostora u prtljazi.

Topovi sa šalom

Tanki i lagani šlovi se stalno pojavljuju u najotmjenijim izgledima ovog ljeta, a ovog ljeta topovi koji dolaze zajedno sa šalom su ultimativni hit. S tim jednostavnim detaljem top kao jednostavan i svakodnevno nosiv komad postaje elegantan i tako chic komad.